Op de vergadering van 14 juni werd de vraag aan het bestuur gesteld wanneer de brede bevolking ingelicht zou worden over de plannen.

IMG_1056De meerderheid had immers alleen de gemeenteraad van 26 juni in haar Powerpoint gezet als een van de volgende stappen. Was het bestuur dan niet van plan om ook de Hallenaars zelf te informeren?

Liesbeth Verstreken (N-VA) en Katrien Schryvers (CD&V) reageerden prompt dat dat wel de bedoeling was, maar kwamen zelf niet direct met een datum of een locatie op de proppen.

Hiervoor was opnieuw een vraag vanuit de zaal nodig.

“Het zal waarschijnlijk 28 juni worden om 18 uur.”

‘Waarschijnlijk’?

Het bestuur plant een infomoment naar de bevolking en weet twee weken vooraf de datum nog niet?

En ook de locatie kon nog niet bevestigd worden, maar het zou ‘waarschijnlijk’ de parochiezaal worden. “De mensen zullen hiervoor nog uitgenodigd worden.”

Op 15 juni, de dag na de vergadering, verstuurde de gemeente haar elektronische nieuwsbrief, maar over het infomoment werd niets gezegd of aangekondigd. Ook in de nieuwsbrief van 22 juni werd met geen woord gerept over het infomoment.

Pas vrijdag 22 juni, zes dagen voor het infomoment, viel een uitnodiging in de brievenbus van de Hallenaars. De nieuwsbrief van OverHal vond u drie dagen eerder in uw bus.

Hoe is het mogelijk dat een bestuur meer dan een jaar nodig heeft gehad om plannen aan te passen en er dan niet eens in slaagt om de bevolking tijdig uit te nodigen hiervoor?

Is het onkunde of zit er meer achter?

Wij denken het laatste.

Door zo laat de Hallenaars uit te nodigen, hoopt de gemeente dat er minder mensen en dus kritische stemmen aanwezig zullen zijn. Wie kan er in deze tijden nog heel zijn agenda omgooien op zo’n korte tijd?

Ook het tijdstip van het infomoment is zorgvuldig gekozen: tussen 17 en 19.30 uur.

Voor veel mensen het moment dat ze nog in de file staan of net thuisgekomen zijn en aan tafel gaan. En om 20 uur spelen de Rode Duivels tegen Engeland.

Toeval?