Tot dinsdag 20 november kon bezwaar aangetekend worden tegen de plannen van de nieuwe dorpszaal in de historische pastorijtuin. De burgerbeweging OverHal, die Halle een mooi en leefbaar dorp wil laten blijven, overhandigde vandaag liefst 427 bezwaarschriften aan het Zoerselse gemeentebestuur.

“We hadden stilletjes gehoopt op meer dan 200 bezwaarschriften, maar 427 bezwaren hadden we nooit durven dromen,” zegt Marc De Maeseneer, voorzitter van VZW OverHal.

“Vanuit onze burgerbeweging hebben we de Hallenaars steeds op de hoogte gehouden van het dossier en hebben we hen ook al geregeld opgeroepen om hun stem te laten horen. Zo konden we dankzij de steun van honderden Hallenaren een punt op de agenda van 21 november 2017 plaatsen. Toch is het indienen van een formeel bezwaarschrift nog wel iets anders dan het ondertekenen van een petitie. We schrikken dus zelf een beetje van het resultaat. En dan weten we op dit moment niet eens hoeveel mensen rechtstreeks aan de gemeente hun bezwaar hebben bezorgd. Het aantal kan dus nog hoger liggen.”

Een delegatie van OverHal bezorgde dinsdagmiddag de 427 bezwaren aan het gemeentebestuur.

We zien in deze massale reactie een duidelijke vraag tot fundamentele wijziging van de plannen en een boodschap voor het nieuwe gemeentebestuur dat hierin de knoop moet doorhakken.