Na een diepgaande studie van de ontwerpen van de nieuwe zaal kunnen we niet anders dan besluiten dat er nog bijzonder veel tekortkomingen en gebreken zitten in de plannen en dat we op heel wat vlakken erop achteruit gaan ten opzichte van de bestaande zaal Sint-Maarten.

Keuken

  • De keuken en is veel te klein (30 m²) voor het soort activiteiten dat plaatsvindt in de dorpszaal. De huidige zaal Martinus heeft een keuken(berg)ruimte van 43 m².
  • Door de twee verloren doorgangen is de keuken geen 30 m² groot, maar slechts 21 m².
  • Er is geen enkel raam in de keuken.
  • Er is niets voorzien om af te wassen of voedsel te bereiden.

Bar

  • De bar is te klein voor een dergelijke zaal.
  • Er is geen stockageruimte in de directe omgeving van de bar. Hiervoor moet je via de keuken en de goederenlift naar de kelder.
  • De bar komt niet rechtstreeks uit op de zaal en is alleen bereikbaar via een smalle sas wat tot opstoppingen gaat leiden.

Zaal

  • De zaal is volgens het plan 200 m² groot, maar dat is mét het podium erbij. De zaal zelf is 144 m², wat kleiner is dan de huidige zaal Sint-Maarten.
  • Tafels, stoelen en andere materialen worden gestockeerd in de kelder. Wil je ze naar de zaal brengen, dan moet je via de keuken, want de goederenlift komt niet uit in de zaal zelf.
  • De vensters kunnen niet verduisterd worden en geven ook inkijk op het podium.

Vestiaire

  • De vestiaire is veel te klein voor een dergelijke zaal.
  • De toegang tot de vestiaire is te smal voor piekmomenten en is tevens de doorgang naar het mindervalidentoilet.

 

Wil je zelf de plannen bekijken? Klik dat op onderstaande foto’s om ze te vergroten.

Plattegrond zaal gelijkvloers

Plattegrond zaal kelder