Verbindingsweg

Klik op de afbeelding om de visie van de gemeente voor de nieuwe verbindingsweg tussen de Halmolenweg en Halle-Velden te bekijken, zoals voorgesteld op de infomarkt van 5 en 6 november.


 

In de presentatie wordt gesproken van 6 sociale woningen, in de antwoordbrieven van de gemeente spreekt men van 8 sociale woningen.
Het is ook niet duidelijk of hier sprake is van sociale huurwoningen of koopwoningen.

Alle betrokkenen betreuren dat dit terrein destijds door de gemeente werd aangekocht met het oog op de bouw van de school, en dat het daartoe niet is aangewend: “… betreffende eigendommen grenzen aan de school van Halle. Er zijn bouwplannen voor de school … zijn beide eigendommen natuurlijk zeer interessant voor de realisatie van dit project. Er werden trouwens voor de aankoop ervan reeds middelen voorzien in het budget voor het jaar 2010.” (GR 20 april 2010).

We zien vandaag dat de speelplaats van de school en de inplanting van de gebouwen zeer nauw is, wat vermeden had kunnen worden, mocht men het volledige terrein (incl. de twee woningen) hebben gebruikt.

Er wordt nergens aangegeven waar de parkeerplaatsen voor deze woningen worden voorzien; de vrees is dat 8 woningen ook een beslag op 8 parkeerplaatsen (voor de school) zullen betekenen.