LindedreefKlik op de afbeelding om de visie van de gemeente voor de Lindedreef te bekijken, zoals voorgesteld op de infomarkt van 5 en 6 november.


27 wooneenheden?

Er worden 27 sociale huurwooneenheden aangekondigd (het aspect “huur” is slechts na de presentatie van 5-6 november duidelijk geworden, iedereen dacht dat het koopwoningen zouden zijn), met een gelijkvloerse oppervlakte van 64 à 72 m² (met inbegrip van trap naar verdieping voor duplex). We zien een tuintje (56 m²) bij 4 wooneenheden, de anderen niet (de verstrekte informatie gaf nochtans aan dat alle gelijkvloerse appartementen met tuin zijn).

De densiteit van de geplande bebouwing overtreft de draagvlak van de lokale gemeenschap: deze concentratie van sociale huurwooneenheden geeft geen enkele garantie op sociale integratie van de nieuwe bewoners in de dorpskern. De gekozen architectuur concentreert de aandacht van de bewoners immers “naar binnen” (zie ook vermelding op planschets van de Groep Van Roey). De hoogte van de voorgestelde gebouwen is 3 verdiepingen (één appartement op gelijkvloers, één duplex appartement op eerste verdieping en bovenliggend niveau); de gevel zal zeer zwaar en gesloten overkomen naar de Lindedreef toe.

Het aanbod geeft ook geen antwoord op de reële vraag naar betaalbaar wonen, aangezien de woningen niet te koop zullen zijn voor jonge gezinnen die zich in Halle willen vestigen.

En de parking?

Er wordt niet aangegeven hoeveel nieuwe parkeergelegenheden men voorziet, maar visueel is de “halfopen parking” maximaal voor 8 wagens voorzien, wat veel te weinig is voor de 27 geplande wooneenheden.

Aangezien de geplande wooneenheden ook op de plaats van de huidige parking van de school aan de Lindedreef zullen komen, verdwijnt deze parkeerruimte dus, en worden er onvoldoende alternatieven voorzien in de directe omgeving.

Voorstel

Een open inplanting van een beperkt aantal woningen is hier noodzakelijk. Als alternatief stellen we 12 wooneenheden voor, in 3 blokjes van 4 (2 gelijkvloers en 2 duplex) met tuinzone er rond.

Lindedreef alternatief