Villa Markey

Klik op de afbeelding om de visie van de gemeente voor Villa Markey te bekijken, zoals voorgesteld op de infomarkt van 5 en 6 november.


Een gemiste kans

Alhoewel deze site origineel in het plan mee was opgenomen, werd deze – op vraag van de gemeente – door de Groep Van Roey niet verder behandeld.

Minstens was hier een mogelijkheid om de ruimte te gebruiken ten bate van de gemeenschap. Waarom is er niet gedacht aan een inplanting van een polyvalente zaal (bv zone in rood aangeduid hieronder?

Villa Markey

Deze rode zone is qua oppervlakte ruim voldoende voor de zaal van 10m x 20m zelf. De wc, vestiare, enz. kunnen zo perfect in de bestaande aangrenzende – kleinere – lokalen van de villa worden voorzien.

Het inkomgedeelte van de villa kan dan, naar de wens van de erflaatster, een permanente of wisselende tentoonstelling worden.

Men zou zelfs een behoorlijke – met groen voorziene – parking voor de gebruikers kunnen voorzien voor een minstens 24 wagens (16m x 30 m – groene zone), die bovendien bij piekmomenten ook voor kerkhofbezoek kan gebruikt worden.